Toerverslag binnenlandse toertocht MC Volgas

Toertje op zondag 6 mei

Zondag, 6 mei, hield MC Volgas uit Elshout haar binnenlandse toertocht. Rond 10.00u vertrokken uit Elshout om via de A-59 en de A-2 naar IJsselstein te rijden en daar de dijk op richting Schoonhoven. Op dit mooie stuk dijk, heerlijk zonder die vervelende drempels, wel eventjes kort moeten wachten op het wegtakelen van de brommer die onderaan de dijk lag…. Een onbekende, maar blijft vervelend gezicht om een bmw K1100 in de kraan te zien hangen.

Vanaf Schoonhoven mooi binnendoor richting het midden van het land, langs de nodige watertjes waarbij uiteraard de dito bochtjes niet ontbraken, hihi. In de buurt van Aalsmeer even een bakkie uit de thermosfles en daarna door richting Noordwijk. Inmiddels scheen het zonnetje uitbundig en was het dus heerlijk toeren in dat mooie stukje Nederland.

Op de boulevard in Noordwijk even een stop voor een bakkie en het bammetje

en met dank aan de plaatselijke visboer even het vizier schoon kunnen ontdoen van de nodige vliegenlijkjes.

Vanuit Noordwijk weer enroute, helaas richting 020, maar daarbij wel een mooi stuk langs het water om bij Abcoude de A-2 weer over te steken. Vanaf daar langs de Vecht

weer afzakken richting Utrecht om bij Maarsen de A-2 weer te kiezen richting, het altijd gezellige, Brabant.

Al met al weer een schitterende toerdag waarbij er weer schitterende stukjes Nederland onder de wielen van de brommer zijn gepasseerd…..

Henk van Manen

11-05-2012