Over BMWMTC

BMW Motor Tour Club ’s-Hertogenbosch heeft als doelstelling het verschaffen van motorrijplezier en contacten met “gelijkgestemden” voor berijders van een BMW motorfiets uit Noord Brabant en omstreken. Deze twee onderwerpen staan centraal in het bestaan van onze dynamische club en worden ingevuld door een zeer uitgebreide toeragenda en activiteiten programma. Iedere week worden er minstens één, maar in het seizoen zelfs tot drie, toerritten in clubverband georganiseerd én gereden. Tijdens de toerritten staan gezelligheid en rijplezier voorop. De routes die gereden worden zijn een selectie van zgn. LOOT ritten maar ook ritten die leden zelf aanleveren en zijn altijd op basis van een uitgebreid roadboek of als GPS route.

Een aantal keer per jaar worden er meerdaagse ritten georganiseerd met camping- en/of hotel-overnachtingen. Deze gaan bijvoorbeeld naar Groningen, Luxemburg, Eifel, Vogezen of het BMW treffen in Duitsland. Vaak is het mogelijk om meerdere groepjes te vormen naar wens voor bijvoorbeeld snelheid of aantal stops. Dit biedt voor ieder lid prettig rijden zoals je dat zelf graag doet. Zijn er ooit te weinig rijders om meerdere (gezellige) groepjes te vormen dan maken we gebruik van het zgn. “poldermodel” zodat het rijden door iedereen toch zo prettig mogelijk ervaren wordt. Onze ritten kenmerken zich ook altijd door gezellig kletsen tijdens de stops en natuurlijk de bijna standaard “Uitsmijter Lunch”. (Als je liever je eigen boterhammetjes mee neemt is dat natuurlijk ook geen probleem en zeker net zo gezellig.)

Kortom, een zeer actief rij-programma wat iedereen de mogelijkheid biedt om op basis van “Tijd, Zin en Gelegenheid” te rijden en te “socializen” !

Daarnaast is er één keer per maand een Clubavond welke begint met een korte vergadering waarin de laatste nieuwtjes worden uitgewisseld tussen leden en bestuur. Na de vergadering staat er vaak een thema op het programma wat te maken heeft met de club of het motorrijden. De clubavonden zijn in Herberg de Poeling, Poeldonk 17, 5275 HP Den Dungen. Deze thema avonden kunnen worden ingevuld door leden, met bijvoorbeeld een reisverslag, en vaak komen specialisten iets vertellen over veiligheid, techniek, rijvaardigheid of andere interessante onderwerpen. Uiteraard is er tijdens de clubavonden ook plaats voor gezellige “kletspraat” onder het genot van een bakkie koffie (1e gratis) of een drankje.

Ook de partners zijn van harte welkom op zowel ritten als clubavonden.
Daarnaast wordt uiteraard de jaarlijkse feestavond niet vergeten.

Nieuwe leden zijn altijd welkom en hoeven slechts aan enkele criteria te voldoen,
namelijk :

  • contributie (op tijd) betalen,
  • met enige regelmaat deelnemen aan clubritten en/of clubavonden,
  • en uiteraard in het bezit zijn van een BMW motorfiets.
18-02-2012