Over ons

BMW Motor Tour Club ’s-Hertogenbosch heeft als doelstelling het verschaffen van motorrijplezier voor berijders van een BMW-motorfiets uit Den Bosch en omstreken. We zijn een club waar gezellig samenzijn net zo belangrijk is als motorrijden. Deze twee onderwerpen staan dan ook centraal in het bestaan van onze mooie club en worden ingevuld met een goed gevuld jaarprogramma, zie hiervoor onze uitgebreide toer- en activiteitenkalender. Elk lid draagt op zijn of haar eigen wijze bij aan enkele clubactiviteiten.

Tijdens de toerritten staan gezelligheid en rijplezier voorop. Onze ritten kenmerken zich dan ook door gezellig kletsen tijdens de stops en natuurlijk de bijna standaard “uitsmijter lunch”. De routes die worden gereden zijn een selectie van LOOT-ritten of ritten die leden zelf aanleveren.

Een aantal keer per jaar worden er meerdaagse ritten georganiseerd. Hierbij overnachten wij altijd in een hotel en zijn de Eifel en het Sauerland onze favoriete reisbestemmingen. Maar we komen ook graag in Luxemburg, het Zwarte Woud en de Vogezen. Tijdens deze meerdaagse ritten worden er altijd groepjes gevormd die zijn afgestemd op de verschillende rijstijlen van de deelnemers. Dit biedt voor ieder lid prettig rijden zoals je dat zelf graag doet.

Eén keer per maand is er een clubavond. Op de clubavonden worden de laatste nieuwtjes uitgewisseld en soms hebben we een thema-avond. Deze thema-avonden worden ingevuld door leden, met bijvoorbeeld een reisverslag, of er komen sprekers die iets vertellen over veiligheid en techniek of andere interessante onderwerpen. Verder is er tijdens de clubavonden ook gelegenheid voor gezellige praat onder het genot van een drankje. De clubavonden worden gehouden in Herberg de Poeling. Het adres is Poeldonk 17 in Den Dungen.

Ook mogen we onze avondvierdaagse in juni en de barbecue in augustus niet vergeten. Deze activiteiten kunnen rekenen op veel belangstelling van onze leden. Kortom we hebben een actief programma dat iedereen de mogelijkheid biedt om op basis van tijd, zin en gelegenheid te rijden en samen te zijn!

Nieuwe leden zijn altijd welkom en hoeven slechts aan enkele criteria te voldoen, namelijk:
> contributie (op tijd) betalen,
> met enige regelmaat deelnemen aan clubritten en/of clubavonden,
> in het bezit zijn van een BMW-motorfiets.

Motoport Den Bosch
Molenaar Motors
Landelijk Overleg Orgaan Tourclubs
Motorrijders Actiegroep